Chelsea Flower Show Media 2021

Helsinki Design Week

Ennen kuin Chelsea Flower Show siirrettiin ensi vuoteen pandemian johdosta, Weekly haastatteli maisemasuunnittelija, ympäristöbiologi ja viherkattoekspertti Taina Suoniota. Suonio kertoi näyttelyyn suunnittelemastaan Finnish Soul Gardenista ja siitä, miten hän siirtyi kansainvälisen diplomatian piiristä suunnittelemaan puutarhoja ja viherympäristöjä.

Tämä on toinen puutarhasuunnitelmasi Chelsea Flower Show’hun. Tietävätkö suomalaiset, että kyse on maailman arvostetuimmasta puutarhakilpailusta?

Olen ollut tekemässä CFS kilpapuutarhoja kuusitoista vuotta. Aloittaessani juuri kukaan Suomessa ei tiennyt Shows’ta. Sittemmin olen kirjoittanut alan lehtiin ja luennoinut paljon, joten ainakin ammattilaiset ovat siitä jo tietoisia. Mutta jos nyt tekisit katugallupin, vastaajat ehkä muistelisivat lukeneensa jotain siitä sanomalehdistä viime vuonna. Tämän vuoden puutarha on saanut Suomessa enemmän huomiota, koska sen pääkumppani on maa- ja metsätalousministeriö, ja se on todella hieno asia…

Loviisan Sanomat

Englannin maineikkaassa puutarhakilpailusta voi tänäkin vuonna löytää suomalaisvahvistuksen. Maisemasuunnittelija ja ympäristöbiologi Taina Suonio ei kuitenkaan ole täysin uusi kasvo, sillä hän sijoittui toiseksi vuoden 2019 kisoissa. Nyt hän lähtee kilpailemaan ykköspaikasta. Suonio on Chelsea Flower Shown ensimmäinen suomalainen ja myös ensimmäinen pohjoismaalainen nainen, joka osallistuu Englannin kauneimman puutarhan mittelöön.

Ota yhteyttä!

Taina Suonio
FM, ympäristöbiologi ja maisemasuunnittelija
Roslings Manor Gardens
Kvarnudden 12
07930 Pernaja
FINLAND

Tel: +358 (0)50 44 35 789

taina.suonio@rmgardens.fi
Y-tunnus: 2526251-7
Löydät minut myös LinkedInTwitteristäFacebookista ja Instagramista