TAINAN BIO

Taina on ympäristöbiologi (FM), maisemasuunnittelija, hortonomi ja tutkija Helsingin yliopiston Viides ulottuvuus – kasvikatot ja -seinät kaupunkialueilla -tutkimusryhmässä. Hänellä on
kandidaatin tutkinto ympäristöbiologiasta ja maisterin tutkinto ympäristömuutoksesta ja –politiikasta Helsingin yliopistosta. Hän asui Pohjois-Irlannissa 13 vuotta valmistuen siellä hortonomi HND:ksi (HND Horticulture). Hänen tutkimuksensa keskittyy erityisesti ympäristömuutokseen ja kasvikattojen poliittisiin ohjauskeinoihin kaupunkialueilla. Hän työskenteli pääkaupunkiseudulla sijaitsevan Vantaan, Suomen neljänneksi suurimman kaupungin, Vantaan kasvikattoselvityksen puheenjohtajana.

Taina on Suomen johtava kasvikattopioneeri. Hän näkee kaupunkivihreyttämisen ja kasvikatot elämänlaatuamme parantavana, mutta myös ehdottoman välttämättömänä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja tukemiseksi kaupungistumisen megatrendin paineessa.
Hän on kysytty luennoitsija kasvikatoista, luonnon monimuotoisuudesta, maisemasuunnittelusta ja puutarhanhoidosta sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän kirjoittaa artikkeleita alan aiheista niin lehtiin kuin julkaisuihinkin, mm. Elämän verkko kirja. Hänen puutarhasuunnittelutyylinsä edustaa ennen kaikkea luonnonmukaista, luonnon monimuotoisuutta tukevaa kauneutta, unohtamatta ripausta kukkaloiston voimakkaampia elementtejä suunnitelmien huolella valituilla alueilla.

Vuonna 2019 Tainasta tuli RHS Lontoon Chelsean puutarhanäyttelyyn kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena suunnittelijana ja kaikkien aikojen ensimmäisenä pohjoismaisena naissuunnittelijana. Space to Grow -kategoriassa esitellystä The Roots in Finland Kyrö Garden:ista hänet palkittiin Silver Gilt -palkinnolla. Näyttelyn jälkeen puutarha siirrettiin Suomen suurlähetystön puutarhaan Lontoon Belgraviassa. Hänen toinen RHS Chelsea Flower Show -kilpapuutarhansa The Finnish Soul Garden, esiteltiin Lontoossa syyskuussa 2020. Vuonna 2022 Taina suunnitteli Connected by EXANTE -kilpapuutarhan, joka toimi hillittynä rauhan tyyssija. Tammen kannon suojassa oli tila kohtaamisille ja etätöiden tekemiselle. Kannon lasikattoa ympäröi
kasvikattoreunus. Perinteiset pitkospuut johtivat sisään ja ulos ”tammikodosta”, jota ympäröi kasvustoltaan eurooppalainen lehtometsä rauhallisine vihreän sävyineen. Tammen kannon takaseinässä oli kekseliäs tammen muotoinen vesiaiheikkuna. Aidolla tammen kuorella päällystetyn
kannon keskellä niin ikään tammen siluetin muotoinen suuri aukko, joka tarjosi luonnonvaloa, näkymän ulos, ja sisään vesiaiheikkunaan. Taina Suonio on osallistunut vuodesta 1913 järjestettyyn RHS Chelsea Flower Show -tapahtumaan viimeiset 18 vuotta. Cavernoma on My Mind -kilpapuutarha on hänen neljäs kilpapuutarhansa ensi vuonna 110 vuotta täyttävässä näyttelyssä. Hänen edelliset henkilökohtaiset puutarhasuunnitelmansa kolmen viime vuoden ajalta ovat saavuttaneet Show’n toiseksi korkeimman palkinnon. Taina on aiemmin työskennellyt 14 vuotena Chelsean näyttelyssä johtavien brittiläisten puutarhasuunnittelijoiden palkittujen projektien parissa, pääasiassa tiiminvetäjänä, vastuualueenaan kasvisuunnittelun toteutus.

Hän on toinen palkitun (Rakentamisen Ruusu, Helsinki 2017, SGIA Award, Tukholma 2018) Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Vihreistä Vihrein -kerrostaloprojektin alullepanijoista, maisemasuunnittelija ja tutkimusryhmän jäsen. Projekti valmistui vuonna 2017. Vihreistä vihreimmässä on julkisivuvihreytys, kasvikatot, kattopuutarhat, sekä keittiöpuutarha.
Projekti edustaa vahvasti kerrostalossa asumisen yhteisöllisyyttä. Asukkaat käyttävät kattopuutarhoja yhdessä virkistystarkoituksiin ja kasvattavat puutarhassa kukkia, yrttejä sekä vihanneksia. Kerrostalohanke onkin myös Helsingin yliopiston tutkimuskohde, jossa tutkitaan paitsi kasvikattoja ja niiden kasveja, myös kasvikattojen ja kattopuutarhojen merkitystä asukkaiden yhteisöllisyydelle.

Taina on mukana Helsingin yliopiston Viides ulottuvuus – kasvikatot osaksi kaupunkia tutkimusryhmässä, ja ollut myös mukana EU -rahoitteisessa ThinkNature Project’s Northern Think and Do Tank -tutkimushankkeessa.

Jätkäsaaressa sijaitseva Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen maisemointi, Vantaan asuntomessujen Urban Villan kattopuutarhat, Ilmastokatuhankkeen kohteita Annakadulla ja Iso-Robertinkadulla Helsingissä, Taina tunnetaan myös Ilmastokatu -hankkeen osana tehdyn Vihreä sisäpiha kerrostaloon -oppaan kirjoittajana sekä lukuisia julkisia ja yksityisiä kohteita lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingin Hakaniemenrannan ideakilpailussa, Taina toimi kasvillisuus- ja ympäristöasiantuntijana kilpailutyöryhmissä Fondamenta ja Kuinka elää yhdessä, joka sai kunniamaininnan.

Ammatillinen itsensä kehittäminen, luennointi ja kirjoittaminen viheralan julkaisuihin kertovat sammumattomasta alalle suuntautuneesta mielenkiinnosta. Pro gradun aiheeksikin tuli Viherkattojen ohjauskeinot Suomessa. Viherkattoihin liittyvissä kysymyksissä ja suunniteluasioissa hän on tiiviisti mukana konsulttipohjalta, mm. työryhmässä, joka uudisti vanhan RT 85-10709, Kansi- ja kattopuutarhat sekä viherkatot -kortit. 

Taina oli mukana työryhmän jäsenenä tuoreen Vihertehokkuus Vantaalla -oppaan ja uuden työkalun/menetelmän kehittämisessä sekä konsulttina ja tutkimusryhmän jäsenenä Turun kaupungin viherkattolinjausta laatimassa.

 

Yksi Tainan tuoreimmista hankkeista, jonka alulle panemiseen osallistumisesta hän on erityisen ylpeä, on Kurkimoision kerrostaloalue Helsingin Vuosaaressa. Alueeseen kuuluu viisi kerrostaloa ja yhteensä 350 asuntoa. Taina vastaa projektin koko vihersuunnittelusta, mukaan lukien pihat, viheralueet, kasviseinät ja kasvikatot. Hän on tonttien puoliosuuden haltija. Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on mukana tässäkin projektissa tutkimassa kaupunkivihreytystä.

Syyskuussa 2020, Lontoon Belgraviassa valmistunut projektinsa on häikäisevä Pantechnicon -ravintolan kattopuutarha ja sisäkasvien suunnittelu. Taina on aikaisemmin tehnyt Lontoossa mm. professori Nigel Dunnettin kanssa “maagista” Barbican Center -kattopuutarhaa (2015).

Aikaisempia töitä ovat mm. Tapiolassa Jousenpuistossa sijaitsevan kerrostalon maisema-, kattopuutarha- ja valaistussuunitelma.

MUKANA TUNNUSTUSTA SAAMASSA:

Vuoden 2017 Ympäristörakenne -palkinto, Kirjastopuisto Vantaa, Puutarhaliitto/Rak.Teollisuus

Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinto, Vihreistä Vihrein kerrostalo, Helsingin Kaupunki

Tunnustus PAANU 2016 -palkinto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Vihervuoden 2016 -mitali Viides ulottuvuus – tutkimusryhmän jäsenenä

LUOTTAMUSTOIMET:

Taina on ollut Skandinavian Green Infrastructure Associationin (SGIA) johtokunnan jäsen (2015-2021) Hänen aikaisempiin luottamustehtäviinsä kuuluvat mm. Viherympäristöliiton (VYL) Kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen, Viherympäristöliiton varapuheenjohtaja (2013-2017), Puutarhanrakentajat ry:n puheenjohtaja sekä Suomen Hortonomiyhdistyksen puheenjohtaja (2012-2015).

TYÖRYHMÄT:
Taina oli myös Tampereen yliopiston koordinoiman kaupunkien monimuotoisuutta koskevan tutkimushankkeen (2010-2013) johtokunnan jäsen. Hän on toiminut työryhmän jäsenenä sekä asiantuntijana Suomen kansallinen rakennusmääräyksien, Kansi- ja kattopuutarhat sekä viherkatot -RT-kortit (esim. RT 85- 10709) tekemisessä. 

SUOSITUKSET:
Tainan kansainvälistä arvostusta saanut ammattitaito on monipuolinen, ja siitä on tullut asiaankuuluvaa palautetta:
“Thank you Taina – my go-to person for show garden planting – a true ecological artist with plant” Professor Nigel Dunnett

“Very skilled horticulturalist. Pleasant to work with and an extremely good eye for plant combinations”.
Anne Hamilton, Landscape Designer Fox Gardens

“Taina is a passionate expert in gardening and landscaping. She has strong visions to improve the branch in overall but can implement small pieces of garden heavens here and now as well! Trusted colleague, business partner and friend.”
Eeva Ek, CEO, Terassi Media Oy

“Taina Suonio on perehtynyt kasvillisuuden hyödyntämiseen kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa. Alallaan hän on johtavia konsultteja Suomessa ja luotettava yhteistyökumppani.”
Jussi Hietalahti, CEO, J10 Architects Ltd

“Taina worked with me to help with the planting of my show garden at the Chelsea Flower Show 2012. She was an incredibly dedicated and hard working assistant. But she also showed the most fantasticsense of artistry when working with plants, combined with a very practical attitude.”
Nigel Dunnett, Professor of planting design, University of Sheffield

“Suonio and I worked together at the Chelsea Flower Show on several show gardens. Suonio was a major asset when it came to the planting of the gardens. She is extremely hard working, reliable, and very dedicated to the ‘perfect finish’. Suonio is always great fun to be around and I wouldn’t hesitate to recommend her.”
David Dodd, Owner & Managing Director, The Outdoor Room Ltd

Ota yhteyttä!

Taina Suonio
FM, ympäristöbiologi ja maisemasuunnittelija
Roslings Manor Gardens
Kvarnudden 12
07930 Pernaja
FINLAND

Tel: +358 (0)50 44 35 789

taina.suonio@rmgardens.fi
Y-tunnus: 2526251-7
Löydät minut myös LinkedInTwitteristäFacebookista ja Instagramista

TAINAN BIO

Taina on ympäristöbiologi (FM), maisemasuunnittelija, hortonomi ja tutkija Helsingin yliopiston Viides ulottuvuus – kasvikatot ja -seinät kaupunkialueilla -tutkimusryhmässä. Hänellä on kandidaatin tutkinto ympäristöbiologiasta ja maisterin tutkinto ympäristömuutoksesta ja – politiikasta Helsingin yliopistosta. Hän asui Pohjois-Irlannissa 13 vuotta valmistuen siellä hortonomi HND:ksi (HND Horticulture). Hänen tutkimuksensa keskittyy erityisesti ympäristömuutokseen ja kasvikattojen poliittisiin ohjauskeinoihin kaupunkialueilla. Hän työskentelee tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla sijaitsevan Vantaan, Suomen neljänneksi suurimman kaupungin, Kasvikattolinjauksen
Ympäristöbiologi Taina Suonio asui Pohjois-Irlannissa 13 vuotta valmistuen siellä hortonomi HND:ksi (HND Horticulture). Hän on tehnyt töitä Iso-Britannian tunnetuimpien puutarhasuunnittelijoiden (mm. Carol Klein, Andy Sturgeon, Paul Stone, Nigel Dunnett, Thomas Hoblyn ja Mark Gregory) kanssa. 2018 Taina voitti Mark Gregoryn kanssa kultaa Chelseassa kilpapuutarhalla, joka oli myös yleisöäänestyksen voittaja. Parhaillaan hän tekee viherkattoihin liittyvää
Ympäristöbiologi Taina Suonio asui Pohjois-Irlannissa 13 vuotta valmistuen siellä hortonomi HND:ksi (HND Horticulture). Hän on tehnyt töitä Iso-Britannian tunnetuimpien puutarhasuunnittelijoiden (mm. Carol Klein, Andy Sturgeon, Paul Stone, Nigel Dunnett,
IMG_8668

Veera Konsti

työryhmän puheenjohtajana. Taina on Suomen johtava kasvikattopioneeri. Hän näkee kaupunkivihreyttämisen ja kasvikatot elämänlaatuamme parantavana, mutta myös ehdottoman välttämättömänä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja tukemiseksi kaupungistumisen megatrendin paineessa. Taina on kysytty luennoitsija kasvikatoista, luonnon monimuotoisuudesta, maisemasuunnittelusta ja puutarhanhoidosta sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän kirjoittaa artikkeleita alan aiheista niin lehtiin kuin julkaisuihinkin, mm. Elämän verkko kirja. Hänen puutarhasuunnittelutyylinsä edustaa ennen kaikkea luonnonmukaista, luonnon monimuotoisuutta tukevaa kauneutta, unohtamatta ripausta kukkaloiston voimakkaampia elementtejä suunnitelmien huolella valituilla alueilla. Vuonna 2019 Tainasta tuli RHS Lontoon Chelsean puutarhanäyttelyyn kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena suunnittelijana ja kaikkien aikojen ensimmäisenä pohjoismaisena naissuunnittelijana. Space to Grow -kategoriassa esitellystä The Roots in Finland Kyrö Garden:ista hänet palkittiin Silver Gilt -palkinnolla. Näyttelyn jälkeen puutarha siirrettiin Suomen suurlähetystön puutarhaan Lontoon Belgraviassa. Hänen toinen RHS Chelsea Flower Show -kilpapuutarhansa The Finnish Soul Garden, esitellään Lontoossa näillä näkymin syyskuussa. Taina on aiemmin työskennellyt 14 vuotena Chelsean näyttelyssä johtavien brittiläisten puutarhasuunnittelijoiden palkittujen projektien parissa, pääasiassa tiiminvetäjänä, vastuualueenaan kasvisuunnittelun toteutus. Hän on toinen palkitun (Rakentamisen Ruusu, Helsinki 2017, SGIA Award, Tukholma 2018) Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Vihreistä Vihrein -kerrostaloprojektin alullepanijoista, maisemasuunnittelija ja tutkimusryhmän jäsen. Projekti valmistui vuonna 2017. on julkisivuvihreytys, kasvikatot, kattopuutarhat, sekä keittiöpuutarha. Projekti edustaa vahvasti kerrostalossa asumisen yhteisöllisyyttä. Asukkaat käyttävät kattopuutarhoja yhdessä virkistystarkoituksiin ja kasvattavat puutarhassa kukkia, yrttejä sekä vihanneksia. Kerrostalohanke onkin myös Helsingin yliopiston tutkimuskohde, jossa tutkitaan paitsi kasvikattoja ja niiden kasveja, myös kasvikattojen ja kattopuutarhojen merkitystä asukkaiden yhteisöllisyydelle.
tutkimustyötä Helsingin yliopiston Viides ulottuvuus – viherkatot osaksi kaupunkia tutkimusryhmässä ja on mukana EU -rahoitteisessa ThinkNature Project’s Northern Think and Do Tank -tutkimushankkeessa. Tainan viimeaikaisiin suunnittelutöihin kuuluvat Rakentamisen Ruusun 2017 voittanut Jätkäsaaren Vihreistä Vihrein kerrostalohanke, joka on samalla myös Helsingin Yliopiston tutkimuskohde, niin ikään Jätkäsaaressa sijaitseva Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen maisemointi, Vantaan asuntomessujen Urban Villan kattopuutarhat, Ilmastokatuhankkeen kohteita Annakadulla ja Iso-Robertinkadulla Helsingissä sekä lukuisia julkisia ja yksityisiä kohteita lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingin Hakaniemenrannan ideakilpailussa, Taina toimi kasvillisuus- ja ympäristöasiantuntijana kilpailutyöryhmissä Fondamenta ja Kuinka elää yhdessä, joka sai kunniamaininnan. Ammatillinen itsensä kehittäminen, luennointi ja kirjoittaminen viheralan julkaisuihin kertovat sammumattomasta alalle suuntautuneesta mielenkiinnosta. Pro gradun aiheeksikin tuli Viherkattojen ohjauskeinot Suomessa. Viherkattoihin liittyvissä kysymyksissä ja suunniteluasioissa hän on tiiviisti mukana konsulttipohjalta, mm. työryhmässä, joka uudisti vanhan RT 85-10709, Kansi- ja kattopuutarhat sekä viherkatot -kortit. Taina tunnetaan myös Ilmastokatu -hankkeen osana tehdyn Vihreä sisäpiha kerrostaloon -oppaan kirjoittajana. Taina oli mukana työryhmän jäsenenä tuoreen Vihertehokkuus Vantaalla -oppaan ja uuden työkalun/menetelmän kehittämisessä sekä konsulttina ja tutkimusryhmän jäsenenä Turun kaupungin viherkattolinjausta laatimassa.
Thomas Hoblyn ja Mark Gregory) kanssa. 2018 Taina voitti Mark Gregoryn kanssa kultaa Chelseassa kilpapuutarhalla, joka oli myös yleisöäänestyksen voittaja. Parhaillaan hän tekee viherkattoihin liittyvää tutkimustyötä Helsingin yliopiston Viides ulottuvuus – viherkatot osaksi kaupunkia tutkimusryhmässä ja on mukana EU -rahoitteisessa ThinkNature Project’s Northern Think and Do Tank -tutkimushankkeessa. Tainan viimeaikaisiin suunnittelutöihin kuuluvat Rakentamisen Ruusun 2017 voittanut Jätkäsaaren Vihreistä Vihrein kerrostalohanke, joka on samalla myös Helsingin Yliopiston tutkimuskohde, niin ikään Jätkäsaaressa sijaitseva Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen maisemointi, Vantaan asuntomessujen Urban Villan kattopuutarhat, Ilmastokatuhankkeen kohteita Annakadulla ja Iso-Robertinkadulla Helsingissä sekä lukuisia julkisia ja yksityisiä kohteita lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingin Hakaniemenrannan ideakilpailussa, Taina toimi kasvillisuus- ja ympäristöasiantuntijana kilpailutyöryhmissä Fondamenta ja Kuinka elää yhdessä, joka sai kunniamaininnan. Ammatillinen itsensä kehittäminen, luennointi ja kirjoittaminen viheralan julkaisuihin kertovat sammumattomasta alalle suuntautuneesta mielenkiinnosta. Pro gradun aiheeksikin tuli Viherkattojen ohjauskeinot Suomessa. Viherkattoihin liittyvissä kysymyksissä ja suunniteluasioissa hän on tiiviisti mukana konsulttipohjalta, mm. työryhmässä, joka uudisti vanhan RT 85-10709, Kansi- ja kattopuutarhat sekä viherkatot -kortit. Taina tunnetaan myös Ilmastokatu -hankkeen osana tehdyn Vihreä sisäpiha kerrostaloon -oppaan kirjoittajana. Taina oli mukana työryhmän jäsenenä tuoreen Vihertehokkuus Vantaalla -oppaan ja uuden työkalun/menetelmän kehittämisessä sekä konsulttina ja tutkimusryhmän jäsenenä Turun kaupungin viherkattolinjausta laatimassa.
Yksi Tainan tuoreimmista hankkeista, jonka alulle panemiseen osallistumisesta hän on erityisen ylpeä, on Kurkimoision kerrostaloalue Helsingin Vuosaaressa. Alueeseen kuuluu viisi kerrostaloa ja yhteensä 350 asuntoa. Taina vastaa projektin koko vihersuunnittelusta, mukaan lukien pihat, viheralueet, kasviseinät ja kasvikatot. Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on mukana tässäkin projektissa tutkimassa kaupunkivihreytystä. Hänen viimeisin, syyskuussa 2020, Lontoon Belgraviassa valmistunut projektinsa on häikäisevä Pantechnicon -ravintolan kattopuutarha ja sisäkasvien suunnittelu. Taina on aiemmin työskennellyt Lontoossa mm. professori Nigel Dunnettin kanssa “maagista” Barbican Center -kattopuutarhaa luomassa (2015). Aikaisempia töitä ovat mm. Tapiolassa Jousenpuistossa sijaitsevan kerrostalon maisema-, kattopuutarha- ja
Mukana tunnustusta saamassa: Vuoden 2017 Ympäristörakenne -palkinto, Kirjastopuisto Vantaa, Puutarhaliitto/Rak.Teollisuus Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinto, Vihreistä Vihrein kerrostalo, Helsingin Kaupunki Tunnustus PAANU 2016 -palkinto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Vihervuoden 2016 -mitali Viides ulottuvuus – tutkimusryhmän jäsenenä
Mukana tunnustusta saamassa: Vuoden 2017 Ympäristörakenne -palkinto, Kirjastopuisto Vantaa, Puutarhaliitto/Rak.Teollisuus Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinto, Vihreistä Vihrein kerrostalo, Helsingin Kaupunki Tunnustus PAANU 2016 -palkinto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA
rakentamisen ruusu 8.12.17
ulkovalaisusuunnittelu, Jätkäsaaressa sijaitseva Saukonlaiturin pysäköintilaitoksen kasvikattojen suunnittelu ja kohteen maisemointi, Vantaan asuntomessujen Urban Villan kattopuutarhat ja puutarhojen suunnittelu, Ilmastokatuhankkeen kohteita Annakadulla ja Iso-Robertinkadulla Helsingissä sekä lukuisia julkisia ja yksityisiä kohteita lähinnä pääkaupunkiseudulla. Helsingin Hakaniemenrannan ideakilpailussa, Taina toimi kasvillisuus- ja ympäristöasiantuntijana kilpailutyöryhmissä Fondamenta ja Kuinka elää yhdessä, joka sai kunniamaininnan. LUOTTAMUSTOIMET: Taina on ollut Skandinavian Green Infrastructure Associationin (SGIA) johtokunnan jäsen vuodesta 2015. Hänen aikaisempiin luottamustehtäviinsä kuuluvat mm. Viherympäristöliiton (VYL) Kestävän kehityksen asiantuntijapaneelin jäsen, Viherympäristöliiton varapuheenjohtaja (2013-2017), Puutarhanrakentajat ry:n puheenjohtaja sekä Suomen Hortonomiyhdistyksen puheenjohtaja (2012-2015). TYÖRYHMÄT: Taina oli myös Tampereen yliopiston koordinoiman kaupunkien monimuotoisuutta koskevan tutkimushankkeen (2010-2013) johtokunnan jäsen. Hän on toiminut työryhmän jäsenenä sekä asiantuntijana Suomen kansallinen rakennusmääräyksien, Kansi- ja kattopuutarhat sekä viherkatot -RT-kortit (esim. RT 85- 10709) tekemisessä. Hän on myös Ilmastokatu -hankkeen osana tehdyn Vihreä sisäpiha kerrostaloon -oppaan kirjoittaja sekä tuoreen Vihertehokkuus Vantaalla -oppaan ja uuden työkalun/menetelmän kehittämisessä ja kasvikatto-osion kirjoittaja. Taina toimi myös konsulttina ja tutkimusryhmän jäsenenä Turun kaupungin viherkattolinjausta laatimassa.
Tainalle on ojennettu Puutarhaliiton hopeinen ansiomerkki vuonna 2016. Tainan kansainvälistä arvostusta saanut ammattitaito on monipuolinen, ja siitä on tullut asiaankuuluvaa palautetta: “Thank you Taina – my go-to person for show garden planting – a true ecological artist with plants.” Nigel Dunnett, Professor of Planting Design and Vegetation Technology, and Director of The Green Roof Centre, University of Sheffield. BBC & RHS Show Garden, Hampton Court, London” “Very skilled horticulturalist. Pleasant to work with and an extremely good eye for plant combinations”. Anne Hamilton, Landscape Designer Fox Gardens, April 27, 2015 “Taina is a passionate expert in gardening and landscaping. She has strong visions to improve the branch in overall but can implement small pieces of garden heavens here and now as well! Trusted colleague, business partner and friend.” Eeva Ek, CEO, Terassi Media Oy
Vihervuoden 2016 -mitali Viides ulottuvuus – tutkimusryhmän jäsenenä Tainalle on ojennettu Puutarhaliiton hopeinen ansiomerkki vuonna 2016. Tainan kansainvälistä arvostusta saanut ammattitaito on monipuolinen, ja siitä on tullut asiaankuuluvaa palautetta: “Thank you Taina – my go-to person for show garden planting – a true ecological artist with plants.” Nigel Dunnett, Professor of Planting Design and Vegetation Technology, and Director of The Green Roof Centre, University of Sheffield. BBC & RHS Show Garden, Hampton Court, London” “Very skilled horticulturalist. Pleasant to work with and an extremely good eye for plant combinations”. Anne Hamilton, Landscape Designer Fox Gardens, April 27, 2015 “Taina is a passionate expert in gardening and landscaping. She has strong visions to improve the branch in overall but can implement small pieces of garden heavens here and now as well! Trusted colleague, business partner and friend.” Eeva Ek, CEO, Terassi Media Oy
TUNNUSTUKSET: Vuoden 2017 Ympäristörakenne -palkinto, Kirjastopuisto Vantaa, Puutarhaliitto/Rakennusteollisuus Rakentamisen Ruusu 2017 -palkinto, Vihreistä Vihrein kerrostalo, Helsingin Kaupunki Tunnustus PAANU 2016 -palkinto, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Vihervuoden 2016 -mitali Viides ulottuvuus – tutkimusryhmän jäsenenä Tainalle on myönnetty Puutarhaliiton hopeinen ansiomerkki vuonna 2016 SUOSITUKSET: Tainan kansainvälistä arvostusta saanut ammattitaito on monipuolinen, ja siitä on tullut asiaankuuluvaa palautetta: “Thank you Taina – my go-to person for show garden planting – a true ecological artist with
“Taina Suonio on perehtynyt kasvillisuuden hyödyntämiseen kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa. Alallaan hän on johtavia konsultteja Suomessa ja luotettava yhteistyökumppani.” Jussi Hietalahti, CEO, J10 Architects Ltd “Taina worked with me to help with the planting of my show garden at the Chelsea Flower Show 2012. She was an incredibly dedicated and hard working assistant. But she also showed the
IMG_7693
plants.” Nigel Dunnett, Professor of Planting Design and Vegetation Technology, and Director of The Green Roof Centre, University of Sheffield. BBC & RHS Show Garden, Hampton Court, London “Very skilled horticulturalist. Pleasant to work with and an extremely good eye for plant combinations”. Anne Hamilton, Landscape Designer Fox Gardens, April 27, 2015 “Taina is a passionate expert in gardening and landscaping. She has strong visions to improve the branch in overall but can implement small pieces of garden heavens here and now as well! Trusted colleague, business partner and friend.” Eeva Ek, CEO, Terassi Media Oy “Taina Suonio on perehtynyt kasvillisuuden hyödyntämiseen kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa. Alallaan hän on johtavia konsultteja Suomessa ja luotettava yhteistyökumppani.” Jussi Hietalahti, CEO, J10 Architects Ltd “Taina worked with me to help with the planting of my show garden at the Chelsea Flower Show 2012. She was an incredibly dedicated and hard working assistant. But she also showed the most fantasticsense of artistry when working with plants, combined with a very practical attitude.” Nigel Dunnett, Professor of planting design, University of Sheffield “Suonio and I worked together at the Chelsea Flower Show on several show gardens. Suonio was a major asset when it came to the planting of the gardens. She is extremely hard working, reliable, and very dedicated to the ‘perfect finish’. Suonio is always great fun to be around and I wouldn’t hesitate to recommend her.” David Dodd, Owner & Managing Director, The Outdoor Room Ltd
most fantastic sense of artistry when working with plants, combined with a very practical attitude.” Nigel Dunnett, Professor of planting design, University of Sheffield “Suonio and I worked together at the Chelsea Flower Show on several show gardens. Suonio was a major asset when it came to the planting of the gardens. She is extremely hard working, reliable, and very dedicated to the ‘perfect finish’. Suonio is always great fun to be around and I wouldn’t hesitate to recommend her.” David Dodd, Owner & Managing Director, The Outdoor Room Ltd

Ota yhteyttä!

Taina Suonio FM, ympäristöbiologi ja maisemasuunnittelija Roslings Manor Gardens Kvarnudden 12 07930 Pernaja FINLAND Tel: +358 (0)50 44 35 789 taina.suonio@rmgardens.fi Y-tunnus: 2526251-7 Löydät minut myös LinkedIn, TwitteristäFacebookista ja Instagramista
Yhteystiedot

Jukka Gröndahl

Taina Suonio_5